Sjefke Janssen Bikes, groot geworden door klein te blijven...

Als in wielerminnend Nederland gepraat wordt over roemruchte maar vooral heroïsche helden, dan ligt de naam van Sjefke Janssen uit Elsloo voor op de tong. Geboren in 1919 in dit fraaie Maasdorp, moet het gezin noodgedwongen verhuizen naar Valkenswaard. Daar kwam Sjef in aanraking met de wielersport op de plaatselijke baan. Daar ook werd de passie voor de wielersport geboren. Dat gezonde virus heeft de familie Janssen en Sjefke in het bijzonder, nooit meer losgelaten. Sjefke werd twee keer - in 1947 en 1949 - Nederlands kampioen op de weg op de Cauberg te Valkenburg. Binnen een tijdsbestek van negen jaar meldde Sjefke zich negen keer bij de eerste tien in het klassement. Ook een derde plaats op het wereldkampioenschap op de weg in het Franse Reims prijkt op de palmares van de frêle coureur. Bovendien kan hij zich beroemen op vier starts in de Tour de France en tal van internationale wedstrijden. De geschiedenisboeken berichten er uitgebreid over.

Na zijn actieve carrière was het logisch dat Sjefke zijn naamsbekendheid en zijn kennis van fietsen en materialen zou gebruiken om er een bestaan mee op te bouwen teneinde vrouw en drie zonen te onderhouden.

Sedert 1938 is het adres Stationstraat 54 domicilie van de familie Janssen. In 1953 begon Sjefke de winkel met werkplaats die uitgroeide tot wat hij nu is; een kenniscentrum voor de wielersport. Sjefke is inmiddels te oud maar zoon Jo is sinds januari 1979 de uitbater van Sjefke Janssen Bikes. De kennis kreeg hij aangeleerd door pa die tot voor kort nog wielen spaakte als tijdverdrijf maar ook omdat hij het wielerjargon maar moeilijk kon missen. Veel in de regio wonende professionals kwamen en komen nog steeds binnen in de knusse winkel. Niet alleen om kleine reparaties te laten uitvoeren, zeker ook om te babbelen over vroeger en bewonderd te worden door eenieder die iets met fietsen heeft.
De zaak straalt dat nu eenmaal naar alle kanten uit! Jo Janssen en mecanicien Ivo Spronkmans zijn volledig gecertificeerde kunstenaars met oog voor detail. Ook de nieuwste, elektrische schakelsystemen hebben voor hen geen geheimen. Maar ook verkoop en onderhoud van lichte toerfietsen zijn kind aan huis. Kleding en accessoires zijn er in grote mate, dus wat let u om er eens een kijkje te nemen? U bent welkom!

home
over ons
ons assortiment
onze diensten
contact
Stationsstraat 54     6181 AJ Elsloo     T  046 - 437 17 63 Disclaimer  |  Privacy Policy  |  2014 © Sjefke Janssen Bikes